1ª sessió Assemblea General

1ª sessió Assemblea General

En aquest any 2019, la nostra cooperativa Som Alimentació, celebrarà la seua Assemblea General Ordinària en dues sessions, ja que tenim en total 13 punts del dia per a tractar, 5 dels quals presenta o avala el Consell Rector, i els 8 restants que presenten les sòcies i socis de la cooperativa.

El passat 30 de març de 2019, vam celebrar la 1a sessió de l’Assemblea en “La Protectora” (C/ Maximiliano *Thous. 6 – València), que va ser tot un èxit d’assistència i d’organització, acudim 70 sòcies/socis i comptem amb un facilitador extern, que ens va acompanyar durant tot el procés, i va fer que l’Assemblea es desenvolupara de forma molt satisfactòria, gràcies Juliol!!

En aquesta primera sessió, tractem 5 punts i decidim la data de la segona sessió de l’assemblea, cada punt de l’ordre del dia es va presentar per part de les persones proponents i es va obrir una ronda de preguntes, amb posterior debat en alguns punts, realitzant-se les votacions necessàries en aquells casos en els quals havíem de prendre un acord.

Els ACORDS que prenem en la 1a sessió de l’Assemblea General Ordinària de 2019 van ser els següents:

Aprovació dels Resultats Econòmics 2018: Després d’explicar el balanç econòmic de 2018 i resoldre els dubtes de les sòcies/us, es van aprovar els comptes de 2018. Aquestes inclouen unes pèrdues de -26.481,73€ derivades de la inversió realitzada i les despeses corrents. Es va destacar la necessitat d’incrementar les nostres vendes per a poder aconseguir la sostenibilitat econòmica com més prompte millor. Actualment estem uns 3.000€ per davall de l’objectiu d’ingressos mensuals (facturem de mitjana 27.000€/mes i l’objectiu és aconseguir com a mínim 30.000€). Per a més informació, consultar la presentació d’aquesta ponència.
Pressupost 2019 i Escenaris Econòmics: En aquest punt es van aprovar fins a 3 coses diferents. Per a més informació pots consultar la presentació d’aquesta ponència.
En primer lloc va aprovar un pressupost anual d’ingressos i despeses que inclou una partida específica d’inversions relacionades amb la botiga i despeses de comunicació. En aquest punt es van presentar dos escenaris econòmics que poden donar-se en la cooperativa en funció del pressupost aprovat: el primer d’ells és un escenari conservador, que projecta un any on seguim amb les mateixes vendes que fins ara, donant com a resultat unes pèrdues de -26.055€ sense subvenció, i -16.055€ amb subvenció. El segon d’ells un escenari optimista, que projecta un increment de les vendes, donant com a resultat unes pèrdues de -17.501€ sense subvenció i de 7.501€ amb subvenció. Per als qui us preocupeu per aquestes xifres, és important remarcar que comptem amb liquiditat enguany per a assumir possibles pèrdues gràcies a les subvencions aconseguides. No obstant això, hem de treballar per a aconseguir l’escenari econòmic més optimista perquè si tot segueix igual podríem quedar-nos sense liquiditat per a l’any que ve.

En segon lloc es va aprovar per unanimitat que la tercera persona assalariada passe a ser sòcia de treball amb un contracte indefinit, la qual cosa ens permet a més sol·licitar una subvenció a la Generalitat Valenciana per valor de 10.000€ que és possible que ens atorguen.

En últim lloc es va aprovar estudiar vies de finançament per a la compra d’una bici de càrrega per a la botiga online, així com per a una instal·lació fotovoltaica que done electricitat a la cooperativa.

– Full de ruta Intern 2019: Des del Consell Rector es va proposar traçar un camí compartit que de coherència al nostre treball i ens permeta construir una base sobre la qual Som Alimentació puga desenvolupar-se. Per a això es va acordar dedicar l’any 2019 a desenvolupar un procés participatiu per a reflexionar col·lectivament sobre què volem ser i com el volem aconseguir, redactant un “Document del Model de Cooperativa”. Per a més informació, consultar la presentació d’aquesta ponència.

– Nova Estructura d’Organització: En aquest punt es va presentar un esquema d’organització per a la cooperativa basat en el treball realitzat de manera participativa entre diverses comissions de treball. Es va acordar continuar treballant en aquesta nova estructura d’organització per a, una vegada estiga provada i avaluada, poder presentar-se en Assemblea per a la seua aprovació formal. Per a més informació, consultar la presentació d’aquesta ponència.

MOCIÓ 1. – Adhesió a REES PV i participació en el Mercat Social PV: Es va acordar que Som Alimentació s’adherisca a la carta de principis de l’economia solidària, sol·licite formar part de Rees País Valencià i que assumisca un compromís de participació activa en la configuració del Mercat Social. Per a més informació, consultar aquesta moció.
Nova data per a la 2a sessió de l’Assemblea: Es va acordar celebrar la 2a sessió de l’Assemblea el 12 de Maig, diumenge. Guarda-te-la en l’agenda!!

Durant el matí vam poder gaudir d’un esmorzar en La Protectora preparat amb productes de *Som *Alimentació (truites de creïlla, pa i empanades) i, en finalitzar l’Assemblea, celebrem un menjar de “*germanor” en el Bar-Museu Ferroviari en el *Parc de *Marxalenes 😉

Si eres sòcia/o, t’animem a participar en la següent Assemblea!!!

No Comments

Post A Comment