Descobreix qui hi ha darrere de Som Alimentació

Hi ha moltes persones conformant i sostenint la comunitat de Som Alimentació, persones que fan possible que la botiga puga obrir cada dia i que el nostre projecte continue endavant, creixent amb creativitat, sostenibilitat i compromís.
Som funciona mitjançant un model de gestió on les persones sòcies participen en l’organització. D’aquesta manera cobrim dos objectius: implicar a les persones en la seua alimentació i abaratir els preus del supermercat. 

El 75% de les nostres sòcies actives aporten 6€ al mes. La resta, unes 140 sòcies, treballen 4 o més hores als diferents espais de gestió de Som. Per últim, comptem amb 4 persones contractades a temps complet. Gràcies a les sòcies que aporten 4h, la cooperativa pot oferir preus justs i construir una organització participativa.
Per a això, llancem la campanya “Som Persones”, perquè volem visibilitzar qui hi ha darrere de Som i animar a les sòcies consumidores a que es passen a la modalitat de soci/a col·laborador/a. Ací només som persones.

El Consell Rector

Comencem per damunt, o per baix, segons es mire. Totes les cooperatives per llei compten amb un Consell Rector que trien totes les sòcies i socis. El nostre Consell Rector es va renovar a l’última assemblea: cinc persones compromeses amb la comunitat, el medi ambient i el canvi cap a un model socioeconòmic més just i sostenible. Entre les seues funcions estan supervisar que els acords de les assemblees es complisquen, cuidar que la cooperativa funcione bé o gestionar possibles conflictes.
Vols saber qui conforma el Consell Rector de Som? Ací podeu conèixer-los un poc més.

Sandra Florez treballa al camp del comerç internacional de mercaderies i viu a Patraix.

«Creo que con empatía, escucha activa y aceptación de las diferencias, entre todos podemos mejorar nuestra salud, apoyar a nuestra comunidad y cuidar el medio ambiente a través del cambio de modelo de consumo que propone Som Alimentació. Curiosa, entusiasta, comprometida y mediadora.»

 

Lluís Castellà és enginyer agrònom i viu al barri de Benicalap.

«Sóc una persona il·lusionada amb el poder de transformació de la gent i crec en l’agroecologia com una vertadera eina de canvi per un món més sostenible, més social, més just i més nostre. Som Alimentació és una peça importantíssima per a avançar cap a un model de transformació en l’alimentació, que permet facilitar l’accés a una alimentació sana per a nosaltres i el medi ambient, amb una relació directa i justa amb les persones que ens alimenten. Som Alimentació és la nostra cooperativa i hem de fer-la nostra, mitjançant la participació en ella i la presa de decisions col·lectives. Ànim, ho estem aconseguint!»

 

Alicia Esteve sempre ha treballat al camp de les energies renovables i viu a Llíria.

«M’agrada Som Alimentació perquè ens ajuda a connectar-nos de nou amb el producte i els productors. Evitem intermediaris innecessaris i afavorim el preu just dels productes i per als productors. Amb la cooperativa podem conseguir productes locals de km.0 i tornar a consumir productes de temporada, més sostenibles i saludables.»

 

Rubén

«El motivo de hacerme socio de Som Alimentació es porque me gustaría aportar mi granito de arena a un modelo de consumo más sostenible y más humano. Creo que colaborar con un proyecto como éste me permite aprender muchas cosas, entre otras cosas, a concienciarme sobre cómo seguir cambiando mis hábitos de consumo. También me permite conectarme con personas que también quieren un mundo más verde y menos plastificado.»

 

Arnaldo viu a Bétera, en plena Serra Calderona. És metge jubilat i es dedica a l’agricultura ecològica.

«Me sumé a la cooperativa porque puedo aportar mis conocimientos médicos sobre alimentación saludable y agricultura ecológica. Estoy convencido de que la organización de la ciudadanía para comer sano con precios justos para el agricultor y el consumidor es fundamental para construir una nueva sociedad.»

No Comments

Post A Comment